INFOGRAAFIT

Infograafi on erinomainen keino visualisoida tietoa. Kuvallisen esityksen kautta suuri määrä tietoa tiivistyy helpommin omaksuttavaan muotoon. Kuva huomataan suuren tekstimäärän seasta ja usein kuvallisesti esitetty tieto jää lukijan mieleen paremmin kuin pelkkä teksti.

Infograafeja on eri tyyppisiä, kuten listoja, karttoja, vertailuja ja aikajanoja. Niissä voidaan käyttää värejä, grafiikkaa, valokuvia tai piirroksia. Infograafi voi olla laaja esitys, jonka avulla esitetään monimutkaista tietoa tai se voi olla yhteen kuvaan perustuva huomionkerääjä sosiaalisessa mediassa. Infograafit sopivat monenlaiseen käyttöön: presentaatioihin, kuvittamaan lehtien artikkeleita tai tietokirjallisuutta, koulutusmateriaaleihin, sosiaaliseen mediaan tai tapahtumamateriaaleihin.

Alla esimerkkejä siitä, miltä infograafi voi näyttää ja millaisia elementtejä voidaan käyttää. Mahdollisuudet ovat rajattomat niin koon, muodon kuin kuvituksen suhteen.

SHCC ry:n vuoden 2021 lihaviikon mainosmateriaalia
Vastuullinen vesilinnustaja infograafi
Maailman kaupungistumisesta kertova infograafi
Kelpolammas tekee hyvää-infograafi lampureille ja kuluttajilleMaailman kaupungistumisesta kertova infograafi
Vieraslajien metsästyksestä kertova infograafiHirvikantaa vähentävät tekijät-infograafiKanan ruoansulatuskanava-piirroskuvaHirvieläinten kantaan vaikuttavat tekijät-infograafiianlihantuotanto Suomessa esitettynä kuvana
Piirros typen kierrosta